logo Ministerie van Justitie & Veiligheid

Invoering rijksbrede huisstijl

In 2007 is een rijksbrede huisstijl ingevoerd met als doel bij te dragen aan een herkenbare, toegankelijke en eenduidige presentatie van de rijksoverheid. De introductie van de rijksbrede huisstijl is aanleiding geweest om het huisstijlcorrespondentie- en presentatiesysteem aan te passen.

Klant Ministerie van Justitie & Veiligheid
Sinds 2009

Standaard documenten direct in juiste huisstijl

De Standard Document Wizard van DocSys combineert het rijksbrede huisstijlmodel en de vaste tekstblokken tot een standaard document. Als een medewerker een standaard document selecteert, worden automatisch het rijksbrede huisstijlmodel en de gedefinieerde tekstblokken toegevoegd. De medewerker hoeft zelf geen gegevens in te vullen of te kopiëren en plakken en alle documenten worden altijd in het DMS geregistreerd. Dit vermindert de kans op fouten en verhoogt de productiviteit.

Daarnaast kan er op afdelingsniveau bepaald worden welke huisstijlkenmerken (logo, naam, locatie, etc.) worden gebruikt. Dit biedt het grote voordeel dat hetzelfde huisstijlmodel gebruikt kan worden voor afdelingen en zelfstandige onderdelen met een eigen of afwijkende identiteit.

Gebruiksvriendelijk en kostenbesparend

In DocSys zijn inhoud, opmaak en proces gescheiden, waardoor DocSys in alle Microsoft Office versies werkt en eenvoudig door iedereen op elke computer gebruikt kan worden, zonder dat er updates nodig zijn of er nieuwe Officepakketten aangeschaft moeten worden.

Eenvoudig migreren

Voor een migratie naar OpenOffice zijn alleen de sjablonen van de basishuisstijlmodellen aangepast. Alle standaard documenten zijn in een keer gemigreerd naar de nieuwe huisstijl, zonder dat hier verder nog inspanningen voor nodig zijn.

Over het Ministerie van Justitie en Veiligheid

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid draagt zorg voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Het ministerie heeft circa 30.000 medewerkers in dienst.

Contact

Vrijblijvend advies over wat DocSys voor jouw organisatie kan betekenen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies of maak een afspraak voor een gratis demonstratie op jullie locatie.
Contact opnemen
CTA large
CTA small
  Wil je meer weten? Wij helpen je graag! Wil je meer weten? Wij helpen je graag! Wil je meer weten? Wij helpen je graag!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico