Verzekeringsmaatschappijen

DocSys in de verzekeringen

Met DocSys kun je bij het creëren van verzekeringsdocumenten eenvoudig gebruikmaken van geavanceerde functionaliteiten, zoals juridische compliance, intelligente inhoud, integraties met bestaande applicaties, verwerking van grote hoeveelheden documenten, workflow voor beoordeling en goedkeuring en ondersteuning voor meerdere talen.

Wat levert DocSys op

  • Tijdwinst
  • Juridische compliance
  • Intelligente inhoud
  • Snelle verwerking grote hoeveelheid documenten
  • Koppeling met ANVA en iDOS
  • Workflow voor beoordeling en goedkeuring
  • Multi language

Moderne technologieën hebben de manier waarop verzekeringsmaatschappijen werken veranderd en eenvoudiger gemaakt. Een belangrijke innovatie binnen de verzekeringsbranche, is het gebruik van documentcreatie systemen, zoals DocSys. Met DocSys kun je bij het creëren van documenten eenvoudig gebruikmaken van geavanceerde functionaliteiten die bijdragen aan het vereenvoudigen van het werk bij verzekeringsmaatschappijen.

Juridische compliance

Binnen verzekeringsmaatschappijen is het naleven van juridische voorschriften belangrijk. DocSys biedt de mogelijkheid om altijd het juiste sjabloon beschikbaar te hebben, waardoor automatisch de meest recente juridische informatie wordt geïntegreerd. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt ervoor dat de documenten volledig voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Intelligente inhoud

DocSys maakt gebruik van intelligente inhoud: het documentcreatie systeem voegt automatisch relevante informatie in op basis van de context. Bij het opstellen van verzekeringsdocumenten kunnen hierdoor de gegevens van de klant automatisch worden ingevuld. Daarnaast kunnen gepersonaliseerde aanbiedingen en beleidsvoorwaarden op basis van specifieke klantbehoeften eenvoudig worden toegevoegd aan het betreffende document.

Verwerking van grote hoeveelheden documenten

Bij verzekeringsmaatschappijen worden dagelijks grote hoeveelheden documenten verwerkt. Met DocSys kun je eenvoudig en snel beleidsdocumenten, offertes, schadeclaims en andere relevante correspondentie automatisch genereren, waardoor je niet alleen tijd bespaart, maar ook het risico op fouten minimaliseert.

Koppeling met ANVA en iDOS

Uit onderzoek van de VNAB blijkt dat objectdata gedurende de vastlegging van een nieuwe polis gemiddeld zeven keer gekopieerd of overgetypt wordt. Dit kost onnodig veel tijd en de kans op het maken van fouten is groot.

De software van ANVA ondersteunt efficiënte verzekeringsprocessen, optimale bedrijfsvoering en duurzame klantrelaties. Voor een aantal verzekeraars heeft DocSys een koppeling gerealiseerd met ANVA. Via de webservice van ANVA kan een databericht of -model worden opgehaald en gebruikt om gegevens automatisch in te vullen in DocSys.

iDOS is een online webapplicatie voor het vastleggen, zoeken, muteren en delen van polisdata. Binnen DocSys kan op basis van specifieke nummers, zoals polisnummer, volgnummer of subnummer, aanvullende objectdata of de huidige verzekeringswaarde opgehaald worden vanuit het platform iDOS.

Als het documentcreatieproces helemaal is doorlopen, wordt het document als (PDF) download via de WorkFlow module opgeslagen in DocSys.

Workflow voor beoordeling en goedkeuring

Het beoordelen en goedkeuren van documenten is een cruciale stap. DocSys biedt je een gestroomlijnde workflow voor het beoordelen, bewerken, goedkeuren en volgen van documenten. Dit zorgt voor een consistente en efficiënte documentafhandeling, waarbij de juiste personen op het juiste moment betrokken zijn. Met DocSys kunnen ook automatisch meldingen en herinneringen worden verstuurd om te zorgen dat de documenten op tijd worden beoordeeld en goedgekeurd.

Ondersteuning van meerdere talen

Binnen verzekeringsmaatschappijen moeten documenten in verschillende talen opgesteld kunnen worden. DocSys biedt meertalige ondersteuning, waarbij vertalingen automatisch worden gegenereerd of waarbij taalafhankelijke sjablonen worden gebruikt. Dit vergemakkelijkt de communicatie met klanten die een andere taal spreken en vermindert de kans op taal gerelateerde fouten.

Wij werken o.a. voor

Contact

Vrijblijvend advies over wat DocSys voor jouw organisatie kan betekenen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies of maak een afspraak voor een gratis demonstratie op jullie locatie.
Contact opnemen
CTA large
Group 23

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico